Vi importerar endast kvalitetskött från olika delar av världen!

Här får du mer information om var vårt kött kommer ifrån och vilka leverantörer vi arbetar ihop med. Vi här på Johan i Hallen värnar om att alltid leverera kött med toppkvalitet och vi säljer kött från olika delar av världen; bland annat från Australien, USA, Sydamerika och Irland.

Våra leverantörer är de bästa och vi erbjuder dig enbart det bästa köttet. Vi samarbetar med flertalet svenska gårdar vi har även leverantörer från flera kontinenter.

Mowitz gård
Familjen Mowitz från Trollhättan föder upp kyckling och familjeföretaget är nu inne på sin tredje generation.
Kycklingarna är frigående och har stora ytor att röra sig på samt göds med härligt foder som även det odlas på gården. Fodret ger stora och goda kycklingar som är saftiga, möra och fina.

Bjäre fågel
Bjärefågelskycklingar är naturligt uppfödda på majs som gör kycklingen saftigare och godare samt ger den en gulaktig färg. Bjärefågel ger sina kycklingar tid att växa i sin egen takt och tack vare den lite längre uppfödningen blir köttet bättre och mörare.

Bland våra internationella leverantörer hittar du kött från både USA, Sydamerika och Australien.

Vårt kött från Donald Russell
Donald Russell är en av Irlands bästa gårdar där djuren betar fritt större delen av året och kommer från raserna Aberdeen Angus och Hereford.

USA
Vårt kött ifrån USA är oftast Hereford, Angus eller Spanish cattleDessa rasdjur producerar ett gott mört kött, till stor del tack vare att stora delar av fodret består av majs. Djuren betar under de första 15 månaderna av sitt liv. Därefter får de en mer kontrollerad kost bestående av majs, korn och hö. Köttet blir mört med en fin marmorering och en unik smak. 

Australien
Wagyuköttet (uttalas "veggu")från Australien är bland världens dyraste och mest exklusiva kött. Rasen Wagyu är ett långsamtväxande djur vilket ger fin marmorering och mycket hög köttkvalitet. Köttet är mört och har hög talgsmak.
Du har kanske hört "kobebiff" som är köttrasen Wagyu som lever i området Kobe i Japan.

Sydamerika
Vi importerar färskt kött från Sydamerika där djuren får vandra fritt och beta saftigt gräs hela året vilket ger mycket hög kvalitet på köttet och mycket smak.

Övrig information om våra produkter

Salsiccia
Salsiccia är en korvsort som stammar från Italien och där betyder salsiccia ”korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn”. Det finns många varianter av korven men den vanligaste varianten är den med mycket grovt malet svinkött av fina delar (som karré), vitt vin, svartpeppar, salt och lite vitlök.

Carpaccio
Carpaccio är en maträtt som oftast serveras som en förrätt eller en antipasto och är typisk för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik. Därefter häller man över olivolja, basilika, havssalt och rostade pinjenötter. 

Ordet carpaccio har med tiden kommit att syfta på tillagningssättet med tunt skuret rått kött och kan även tillämpas på kalvkött.
Enligt Arrigo Cipriani (ägare av Harry´s Bar) uppfanns carpaccio på Harry´s Bar i Venedig där den först serverades till grevinnan Amalia Nani Mocenigo år 1950 när hon informerade barens ägare att hennes läkare ordinerat henne att endast äta rått kött. Rätten döptes till carpaccio av Giuseppe Cipriani, barens tidigare ägare, med hänvisning till den venetianske målaren Vittore Carpaccio. Giuseppe tyckte att det råa köttet i skålen påminde honom om Carpaccios målningar.

Pata negra
Pata negra är spanska för "svart klöv" och har gett namnet åt en speciell sorts lufttorkad skinka från Spanien. Skinkans fullständiga namn är JamonIberico de Bellota (iberisk ekollonskinka) och är typisk för det spanska köket.
För att få kallas pata negra måste skinkan komma från grisar av den iberiska rasen och vara uppfödda på ekollon.
Efter slakten läggs skinkan i grovt salt (en dag per kilo) och därefter hängs skinkan på tork. Ju längre den torkas desto bättre smakar skinkan. Skinka som har lagrats i minst 24 månader kallas Reserva och om den torkats i minst 36 månader kallas den Gran Reserva.

Pancetta
Pancetta är italienskt, rimmat sidfläsk. Pancetta översätts ofta med bacon men pancettan skiljer sig från det man i folkmun menar med bacon genom att den är lufttorkad och vanligen inte rökt.
Man kan krydda pancetta med muskot, paprika, fänkål, chilipeppar eller vitlök och torkar den i cirka tre månader.
Det finns olika varianter av pancetta och man producerar olika sorter i olika delar av Italien. På Korsika kan pancettan vara rak med det vita fettet längs ena sidan.
När pancettan serveras som den är så skivas den i mycket tunna skivor och används ofta för att krydda andra rätter och då särskilt pastasåser eller som ingrediens på pizzor.

Nurnberger bratwurst
Nurnberger bratwurst är en varumärkesskyddad korv från 1400-talets Tyskland, som ska vara sju till nio centimeter lång, väga mellan 20-25 gram och vara tillverkad av grovhackat fläskött med kryddor. Korven är inte rökt och säljs förkokt i handeln.
Korvens storlek beror sannolikt på 1400-talets sjunkande korvpriser och legenden säger att korven är liten för att den skulle kunna säljas genom nyckelhålet på stadsportarna.




Erbjudande

Tips på julklappar



Levererar vi till dig?

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.


 

right